Kaupunki jossa on kaikkea – paitsi suklaata

Vietimme Cuscossa reilun viikon ennen neljän päivän Inca Trail –vaellusta Machu Picchulle, sekä pari päivää vaellukselta toipuessa. Koko tämän ajan otimme aika rauhallisesti kaupungin elämänmenoa fiilistellen. Vain yhtenä päivänä teimme kierroksen Sacred Valleyssä katsellen lähialueen vähemmän tunnettuja inkaraunioita.

Yhdeksi suosikkikohteistamme muodostui Mercado San Pedro, paikallinen markkinapaikka, josta sai kaikkea

...turistikrääsästä...

…turistikrääsästä…

...tekstiileihin...

…tekstiileihin…

...vihanneksiin...

…vihanneksiin…

...leipiin...

…leipiin…

...juustoihin...

…juustoihin…

...härän turpiin...

…härän turpiin…

...ja neljän solen (hiukan reilun euron) lounaisiin.

…ja neljän solen (hiukan reilun euron) lounaisiin.

Ja kyllä – otsikosta huolimatta – sieltä sai myös suklaata. Mutta millä hinnalla? Yhdestä minikokoisesta suklaalevystä sai pulittaa lähemmäs kolme euroa, eikä mausta ollut mitään takeita. Mutta olihan kannessa sentään hyvän näköinen kuva Machu Picchusta, tai siihen oli lisätty alueen ykköspiristettä, kokalehtiä, joita muuten käyttävät kaikki. Mutta tavallista suklaata ei saa kuin muutamasta turistikaupasta, joissa ne maksavat melkein yhtä paljon kuin paikalliset erikoisuudetkin.

Suklaata.

Suklaata.

Cuscossa elämä oli kuitenkin kohtalaisen edullista, maksoimme 60 solea eli n. 20 euroa yöltä erittäin miellyttävässä Hostel Quipussa, jota voimme lämpimästi suositella kaikille Cuscoon matkaaville. Hintaan kuului vielä aamiainen, ja nimesimme tarjottavat aamiaisleivät lembasiksi, koska vaaleudestaan huolimatta ne pitivät meidät tolpillamme yleensä pitkälle iltapäivään.

Viimeisenä päivänämme Cuscossa törmäsimme vielä reissumme ensimmäisiin suomalaisiin, kolmeen nuoreen mieheen, jotka olivat tulleet samoilta seuduilta, joihin itse olimme suuntaamassa. Pian keskustelimmekin rattoisasti oluiden äärellä itse kunkin osapuolen reissukokemuksista sekä viimeisimpien vessatuotosten koostumuksesta.

2 vastausta artikkeliin ”Kaupunki jossa on kaikkea – paitsi suklaata

  1. Moikka, löysin ekan kerran teidän blogin ja vaikuttaa mielenkiintoiselta reissulta! Ja uskomatonta ettei sieltä saa “normaalia” suklaata järkevään hintaan… En muuten tiedä onko minun netistä kiinni, mutta mulla ei aukea noiden markkinaostosten linkit oikein..toimiiko teillä ne? Kovasti haluaisin lisätietoa asiasta 🙂 Joka tapauksessa ihan huikeaa reissua teille!

    • Moi!
      Kiva kun löysit paikalle!
      Ei ne linkit meilläkään toimineet (emme päässeet niitä huonosta nettiyhteydestä johtuen testaamaan silloin tuoreeltaan). Mutta nyt kun olemme ensimmäistä kertaa kuukauteen oikeasti nopean netin äärellä, sain kuvat ladattua ihan tekstin sekaan. Ehkäpä saamme jopa lisättyä vähän kuvia muihinkin vanhoihin bloggauksiin. Tervetuloa lukemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *